Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δεν ανησυχεί για το Grand Prix στο Μπαχρέιν ο Έκλεστοουν

Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, διαβεβαίωσε τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή του Grand Prix στο Μπαχρέιν την Κυριακή 21 Απριλίου.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον αγώνα. Μάλιστα, σημειώθηκαν εκρήξεις και ένας εμπρησμός αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα και οι υλικές ζημιές ήταν περιορισμένες. Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την ανησυχία των ομάδων και των πιλότων ωστόσο, ο Έκλεστοουν δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα.

"Δεν επιθυμούμε να δούμε φασαρίες. Δεν θέλουμε να δούμε τον κόσμο να τσακώνεται για πράγματα τα οποία δεν καταλαβαίνουμε, γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε. Δεν θέλουμε ο κόσμος να πιεστεί ως αποτέλεσμα του αγώνα. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως είναι δικό μας λάθος που υπάρχουν προβλήματα. Τους συμπονούμε".

Σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα ο 82χρονος δήλωσε: " Δεν βλέπω το λόγο να μην διεξαχθεί με επιτυχία ο αγώνας". Από τη μεριά τους οι Αρχές της χώρας με δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης διαβεβαιώνουν τους ανθρώπους της Formula 1 πως έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του Grand Prix, ενώ αντίθετα, εκπρόσωπος των διαδηλωτών τόνισε πως ο κόσμος θα χρησιμοποιήσει τον αγώνα προκειμένου να αναδείξει τις αδικίες που γίνονται εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται πως το 2011 το Grand Prix είχε αναβληθεί έπειτα από πολύμηνες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού καθεστώτος. Πέρυσι, ύστερα από τις εγγυήσεις του Έκλεστοουν αλλά και της βασιλικής οικογένειας ο αγώνας διεξήχθη κανονικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ